Leatherman Curl

Leatherman Curl
99,95 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode832932
374470075456

De Leatherman Curl 832930 is de betaalbare alleskunner. Een goed instapmodel met maar liefst 15 functies. Voor elk probleem ligt de oplossing binnen handbereik. Met de pocketclip hang je hem gemakkelijk aan je riem of bewaar hem in de bijgeleverde nylon foedraal. Het mes en de vijl gebruik je zonder de Curl te openen. Het mes open je gemakkelijk eenhandig met het duimgat. Beide gereedschappen vergrendel je met een linerlock.

  • De tang open je door de handgrepen om te vouwen. De bek is uitgerust met kleine tanden die extra grip geven. De punt is klein genoeg voor heel precies werk, zoals het bijbuigen van vishaakjes of het verwijderen van splinters. De rug van de bek is afgerond zodat je gemakkelijker in nauwe ruimtes manoeuvreert en gemakkelijk draad rond buigt. De draadknipper is ook geschikt voor het knippen van kleine takjes en stengels. Een goede tang komt verrassend vaak van pas!
  • Het droppointvormige lemmet is gemaakt van 420HC-roestvaststaal. Deze roestvaste staalsoort bevat meer koolstof dan normaal 420-staal. Door deze toevoeging blijft het mes langer scherp. De lemmetvorm is geschikt voor vrijwel alle snijklusjes. Je opent het lemmet gemakkelijk eenhandig vanaf de buitenkant van de tool met hulp van het duimgat. De geslepen lengte van het lemmet is ongeveer 7 cm en het lemmet is geslepen op 15 graden. Doordat het lemmet slechts 2,5 mm dik is snijdt het echt geweldig.
  • De vijl heeft twee kanten. De ene kant heeft een diamantcoating om mee te slijpen. Handig om bijvoorbeeld een bijl even snel bij te slijpen in het veld. Door de grove slijping is het echter minder geschikt om messen mee te slijpen. De andere kant is voorzien van een metaalvijl. Onder andere erg geschikt voor het afbramen van staal.

Overig gereedschap
Grote bitdriver met kruiskop en platte schroevendraaier
Schaartje
Blikopener
Fles opener
Priem met oog
Liniaal 19 cm
Platte schroevendraaier
Draadstripper

Gewicht 200 gram