Nikwax Down Wash Direct

Nikwax Down Wash Direct
14,00 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
5020716175101
Een reiniger specifiek ontworpen om de waterafstotende en isolerende eigenschappen van met hydrofoob en gewoon dons gevulde kleding te revitaliseren. Gemakkelijk te gebruiken in je wasmachine, niet ontvlambaar en PFC-vrij

Voor het reinigen van hydrofoob en normaal dons.

  • Technische reiniger voor hydrofoob en regulier dons
  • Reinigt grondig, herstelt het isolerende en waterafstotende vermogen van hydrofoob dons*
  • Doet de prestaties van jouw donzen uitrusting opleven waardoor je warmer en droger blijft
  • Aanbevolen voor alle kleding of slaapzakken met dons, Nikwax Hydrophobic Down™, Hydrodown™
  • 300ml
  • Te gebruiken met machinewas en handwas

Waarom artikelen van dons hun isolerende eigenschappen verliezen als ze vuil worden.

Donzen items worden gebruikt om lichtgewicht isolatie te bieden om je warm te houden. Door de structuur van dons kan lucht tussen de filamenten worden opgesloten en door lichaamswarmte worden verwarmd om de gebruiker te isoleren.

Door gebruik stapelen vuil en lichaamsoliën zich op in donsartikelen. Dit heeft invloed op zowel de stof als de donsvulling. Vuil trekt water aan; als de stof water opneemt, kunnen regen en condens gemakkelijk in het dons terechtkomen. Als dons nat wordt, klontert het samen. Hierdoor verliest het structuuren isolatie omdat het de lucht niet effectief kan vasthouden. Als het nat is, verliest dons zijn isolerende eigenschappen, omdat water de warmte tot 25 keer sneller van het lichaam afvoert dan lucht. Het zal ook zwaarder worden en het ademend vermogen zal aanzienlijk worden verminderd; waardoor je zich koud, nat en ongemakkelijk kunt voelen.

Met dons gevulde artikelen maken het meest kan om vochtig en nat te worden van binnen wanneer ze in vochtige of natte omstandigheden worden gebruikt. Daarom is het belangrijk om te voorkomen dat met dons gevulde uitrusting nat wordt door een duurzame waterafstotende werking(DWR) te handhaven. De buitenstof van je donzen item, evenals het dons aan de binnenkant, moeten worden onderhouden om comfort te garanderen. Nikwax Down Wash Direct revitaliseert de isolatie en herstelt de DWR.

Dons is ideaal voor zeer koude en droge omstandigheden...
Dons heeft uitzonderlijke isolerende eigenschappen en houdt lucht vast tussen de filamenten om je warm te houden. Geen enkel ander product biedt zoveel isolatie met zo weinig gewicht en volume. Het is ideaal voor slaapzakken, jassen, bodywarmers en donskleding in het algemeen.

Water, of het nu regen is of condensatie van zweet, tast de isolerende eigenschappen van dons aan. Als dons nat wordt, verliest het al zijn isolerende capaciteit en veroorzaakt het ook gewichtstoename. Dit vermindert het comfort van de gebruiker, waardoor deze koud en nat aanvoelt, maar wat nog belangrijker is, de vermindering van isolatie is gevaarlijk en kan in ernstige gevallen leiden tot onderkoeling. Als het nat is, verliest dons al zijn isolerende eigenschappen, omdat water de warmte tot 25 keer sneller van het lichaam afvoert dan lucht.

Nikwax Down Wash Direct revitaliseert de isolatie en herstelt de duurzame waterafstotendheid (DWR) van zowel de buitenstof als de donsvulling. Dit voorkomt wateropname en behoudt het ademend vermogen, waardoor je warm, droog en comfortabel blijft.

Gebruik Nikwax Down Wash Direct wanneer je donzen artikelen water opzuigen.

Uitrusting van dons kan water opnemen omdat de duurzame waterafstotende werking (DWR) is aangetast door vuil, of omdat het is gereinigd met een conventioneel wasmiddel. Vuil trekt water aan en huishoudelijke wasmiddelen laten water achter dat (hydrofiele) resten aantrekt, waardoor stof en dons in natte of vochtige omstandigheden vocht opneemt

Wanneer je uitrusting van dons relatiefnieuw is, of onlangs is behandeld met Nikwax Down Proof, dan zal reinigen met Nikwax Down Wash Direct® niet alleen vuil, zweet -en wasmiddelresten verwijderen, maar ook de isolatie revitaliseren en de DWR herstellen .

Als de uitrusting echter grondig is gebruikt, moet je de DWR opnieuw toevoegen met Nikwax Down Proof, nadat je de uitrusting eerst hebt schoongemaakt met Nikwax Down Wash Direct. Dit voegt DWR toe aan de buitenstof van de uitrusting en ook aan de donsvulling.

Dons heeft Nikwax Down Wash Direct nodig, een specialistische reiniger.

Conventionele wasmiddelen laten een wateraantrekkelijk (hydrofiel) residu achter op zowel de buitenstof als de donsvulling die de duurzame waterafstotende werking (DWR) maskeert. Hierdoor nemen de stof en het dons water op en 'bevochtigen' ze in natte omstandigheden, wat leidt tot verlies van isolatie.

Reinigingsproducten die niet specifiek zijn ontworpen voor de behandeling van donsartikelen, kunnen ook luchtige structuur van dons aantasten. Als je de verkeerde reiniger kiest, kan het zijn dat het vuil van de buitenstof opnieuw op het dons wordt afgezet, wat de luchtigheid en isolatie zou verminderen. Daarom moeten ze worden vermeden bij het schoonmaken van dons.

Nikwax Down Wash Direct is speciaal ontworpen en geoptimaliseerd voor donsartikelen. Gebruik Nikwax Down Wash Direct om jedonzen uitrusting veilig en grondig schoon te maken, de isolatie en het ademend vermogen te revitaliseren en de DWR te herstellen.

Hoe je dons behandelt, is net zo belangrijk als de producten die je gebruikt.

Nat dons is zwaar, dus het is belangrijk om het juiste wasprogramma te gebruiken om ervoor te zorgen dat er geen schade aan je machine of je uitrusting ontstaat. Een zachte cyclus met een langzame draaicycles wordt aanbevolen.

Na het wassen is het belangrijk dat dons artikelen goed worden afgespoeld en zeer goed worden gedroogd. Zelfs als je artikelen met de hand behandelt, is het aanbevolen om langzaam te centrifugeren om de maximale hoeveelheid water uit je dons te krijgen. Het is het beste om meerdere keren te centrifugeren, waarbij elke keer de snelheid van het centrifugeren stapsgewijs wordt verhoogd. Als items te snel worden rondgedraaid terwijl er nog steeds een grote hoeveelheid water in zit, is het mogelijk dat de interne schotten breken.

Drogen in de droogtrommel wordt aanbevolen om ervoor te zorgen dat het dons grondig en zo snel mogelijk wordt gedroogd. Nat of vochtig achterlaten kan het volledig verpesten. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte in de droogtrommel is om het item te bewaren als het eenmaal droog is, aangezien items tijdens het droogproces hun oorspronkelijke grootte terugkrijgen. Door tijdens het droogproces herhaaldelijk klonten uit elkaar te halen, wordt het hok weer naar beneden gehaald.

Hoe Nikwax Down Wash Direct uw donsartikelen onderhoudt.

Nikwax Down Wash Direct is speciaal ontworpen en geoptimaliseerd voor met dons gevulde kleding. Het is een zeer effectieve reiniger die lichaamsoliën en vuil van zowel de stof als de donzen vulling verwijdert. Het herstelt ook de duurzame waterafstotende werking (DWR) van zowel de buitenstof als het dons. Dit beschermt tegen regen en condensatie, voorkomt dat het item nat wordt en behoudt de natuurlijke isolerende eigenschappen van dons. Bovendien laat het de ademende werking heropleven, waardoor vochtdamp kan ontsnappen, waardoor de prestaties in koude en vochtige omstandigheden worden geoptimaliseerd.

Nikwax Down Wash Direct verlengt de effectieve levensduur van je donskleding. Het is dé manier om je donzen kleding en uitrusting grondig schoon te maken. Toepassing in een wasmachine is snel, eenvoudig en zorgt ervoor dat het hele artikel grondig wordt gereinigd.