Nikwax Down Proof

5020716241004
Nikwax Down Proof
14.25 *Prijzen zijn inclusief btw
Gespecialiseerd impregneer middel om de isolerende eigenschappen van met dons gevulde kleding en uitrusting te beschermen tegen natte en vochtige omstandigheden. Gemakkelijk te gebruiken in de wasmachine of met de hand, niet ontvlambaar en PFC-vrij.

Voor het waterdicht maken van dons producten.

  • Gemakkelijk, in de wasmachine te gebruiken, impregneermiddel voor donzen kleding en slaapzakken
  • Voegt waterafstotend vermogen toe en revitaliseert de isolatie
  • Verbetert de prestaties van jouw donzen uitrusting. Hierdoor blijf je warmer en droger
  • Aangeraden voor alle hydrofoob en regulier dons zoals.; Nikwax Hydrophobic Down, Hydrodown™
  • 300ml
  • Te gebruiken in de wasmachine of met de hand

Waarom donzen uitrusting hun isolerende eigenschappen verliezen als ze nat worden.

Met dons gevulde artikelen worden gebruikt voor lichtgewicht isolatie om jewarm te houden. Door de structuur van het dons houdt het lucht vast tussen de vezels. Deze lucht wordt verwarmd door lichaamswarmte en isoleert zo de gebruiker.

Als dons nat wordt, gaat het klonteren. Daardoor verliest het zijn luchtigheid en isolatiecapaciteit, want het kan de lucht niet meer goed vasthouden. Als het nat wordt, verliest dons al zijn isolerende eigenschappen, want water leidt warmte tot 25 keer sneller van het lichaam weg dan lucht. Het wordt ook zwaarder en de ademende eigenschappen ervan worden sterk aangetast, waardoor je jezelf koud, nat en oncomfortabel voelt.

Met dons gevulde artikelen lopen het grootste risico om van binnen zweterig en nat te worden wanneer ze worden gebruikt onder vochtige of natte omstandigheden. Het is daarom belangrijk om te voorkomen dat je met dons gevulde uitrusting nat wordt, door de duurzame waterafstotende laag (DWR) te onderhouden. De buitenste stof van je met dons gevulde artikel moet, net als het dons erin, goed onderhouden worden zodat het comfort behouden blijft. Uiteindelijk zal de DWR slijten. U kunt deze vernieuwen met Nikwax Down Proof.

Dons is ideaal voor extreem koude en droge omstandigheden.

Dons heeft uitzonderlijke isolerende eigenschappen: het houdt lucht vast tussen de vezels om je warm te houden. Geen enkel ander product biedt zo veel isolatie voor zo weinig gewicht en zo'n klein volume. Het is ideaal voor slaapzakken, jassen, bodywarmers en andere donzen kleding.

Water, of dat nu regenwater is of condens door zweet, tast de isolerende eigenschappen van dons aan. Als dons nat wordt, verliest het alle isolatiecapaciteit en wordt het zwaar. Dit vermindert het comfort van de gebruiker en laat hen zich nat en koud voelen. Belangrijker is echter dat de vermindering in isolatie gevaarlijk is en in ernstige gevallen kan leiden tot onderkoeling. Als het nat wordt, verliest dons al zijn isolerende eigenschappen, want water leidt warmte tot 25 keer sneller van het lichaam weg dan lucht.

Het behandelen van je dons met Nikwax Down Proof voegt een duurzame waterafstotende werking(DWR) toe aan zowel de buitenste stof als de donzen vulling. Dit voorkomt de absorptie van water en behoudt de ademende eigenschappen. Je blijft warm, droog en voelt zich comfortabel.

Donzen artikelen zijn ideaal voor mensen die buiten zijn onder extreem koude omstandigheden.

Iedereen die in heel koud weer buiten is, heeft baat bij donzen artikelen. Of je nu bergbeklimmer, skiër of snowboarder bent of vaak buiten bent als het koud is: je zult baat hebben bij de lichtgewicht isolatie van dons.

Gebruik Nikwax Down Proof wanneer jouw donzen artikelen water opzuigt.

Je donzen artikelen kunnen water opzuigen, alleen omdat het vuil is. Probeer het eerst te reinigen met Nikwax Down Wash. Als het vrij nieuw of onlangs opnieuw waterdicht gemaakt is, zal de waterafstotendheid (DWR) al worden hersteld met een wasbeurt. Wanneerr het artikel flink gedragen is, Zul je DWR moeten toevoegen met Nikwax Down Proof nadat je het eerst hebt gereinigd met Nikwax Down Wash. Het voegt DWR toe aan de buitenste stof van de uitrusting en ook aan de donzen vulling.

Donzen artikelen hebben Nikwax Down Proof nodig om de isolatiecapaciteit te behouden.

Alternatieve producten voor het waterdicht maken zijn vaak aerosolen met oplosmiddelen. Soms gaat het om producten op waterbasis die gebruikmaken van PFC’s. Aerosolen zijn ontvlambaaren PFC’s vormen een potentieel risico voor het milieu en de gezondheid van de consument oplange termijn.

Daarnaast kunnen alternatieve producten voor het waterdicht maken die niet speciaal ontworpen zijn voor het behandelen van donzen artikelen de luchtigheid van het dons aantasten. Deze middelen behandelen vaak alleen oppervlakkig de buitenste stof en bereiken niet de donzen vulling.

Nikwax Down Proof is een veilig product voor gebruik op met dons gevulde artikelen. Het is op waterbasis, niet-ontvlambaar en bevat geen vluchtige organische stoffen (VOS) of PFC’s.

Nikwax Down Proof is speciaal ontworpen en geoptimaliseerd voor donzen artikelen. Het biedt langdurige waterafstotendheid (DWR) aan zowel de buitenste stof als de donzen vulling en behoudt de isolatiecapaciteit en ademende eigenschappen ervan.

Hoe je dons behandelt is net zo belangrijk als welke producten je gebruikt.

Nat dons wordt zwaar, dus is het belangrijk dat je het juiste wasprogramma gebruikt om schade aan je wasmachine of donzen artikelen te voorkomen. delicaat wasprogramma waarbij de machine langzaam draait wordt aangeraden.

Na het wassen is het belangrijk dat de donzen artikelen grondig afgespoeld en zeer grondig gedroogd worden. Zelfs als je de uitrusting met de hand behandelt, wordt centrifugeren op een lage snelheid aangeraden om zo veel mogelijk water uit het dons te krijgen. je kunt het beste meerdere keren centrifugeren, waarbij je telkens de snelheid iets verhoogt. Als de artikelen op te hoge snelheid gecentrifugeerd worden terwijl er nog veel water in zit, is het mogelijk dat de interne schotten stuk gaan.

Nikwax Down Proof heeft geen hitte nodig om de DWR op te wekken. Toch wordt drogen in de wasdroger aangeraden om ervoor te zorgen dat het dons zo snel en grondig mogelijk gedroogd wordt. Als dons nat of vochtig blijft, kan het volledig verpest worden. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte in de wasdroger is voor het artikel als het droogt, want tijdens het droogproces keert het terug naar zijn oorspronkelijk formaat. Herhaaldelijk klonten uit elkaar halen tijdens het droogproces helpt de luchtigheid van het dons te herstellen.

Het is aangeraden omgrotere artikelen professioneel te laten reinigen en waterafstotend te laten maken.

Hoe Nikwax Down Proof beschermt.

Nikwax Down Proof is speciaal ontworpen en geoptimaliseerd voor donzen artikelen. Het voegt (DWR) toe, dat beschermt tegen regen en condens en de natuurlijke isolerende eigenschappen van dons verbetert.

Nikwax Down Proof verlengt de levensduur van je donzen uitrusting. Het laat een flexibel, waterafstotend laagje achter op de individuele dons- en stofvezels, laat waterdamp door, behoudt de ademende eigenschappen en verbetert de prestaties onder koude en vochtige omstandigheden.

Nikwax Down Proof is een veilig, gemakkelijk te gebruiken product voor met dons gevulde uitrusting. Het is snel te gebruiken in de wasmachine, wat ervoor zorgt dat de behandeling dwars door het artikel heen gaat en zowel de buitenste stof als de donzen vulling bereikt worden. De DWR van Nikwax Down Proof ontwikkelt zich tijdens het drogen in de open lucht. Maar, drogen in de wasdroger wordt aangeraden om ervoor te zorgen dat het dons zo snel en grondig mogelijk gedroogd wordt. Als dons nat of vochtig blijft, kan het volledig aangetast worden.

Zoals alle producten van Nikwax is Nikwax Down Proof veilig in het gebruik.

Nikwax besteedt veel zorg aan het minimaliseren van de invloed van zijn producten op het milieu en op de consument. De impregneeermiddelen van Nikwax zijn op waterbasis, vrij van aerosolen, niet-ontvlambaar, ongevaarlijk en milieuvriendelijk. Ze bevatten geen schadelijke oplosmiddelen of vluchtige organische stoffen (VOS) en zijn volledig vrij van PFC’s (waarvan is gebleken dat ze persistent zijn in het milieu en mogelijk leiden tot serieuze gezondheidsproblemen).