Het Brabants Jachthuis. Dé winkel voor mensen die van het buitenleven houden.

Eerlijk, wild & duurzaam de gans opeten

Kookboek

Eerlijk, wild & duurzaam de gans opeten
Eerlijk, wild & duurzaam de gans opeten
20.00 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeISBN978-9081915618

Eerlijk, wild & duurzaam de gans opeten - Donald Buijtendorp & Ed van de Schootbrugge

Opeten van de gans is het eerste hoofdstuk van dit boek over ganzen. Is het dan puur een kookboek? Ja, grotendeels wel.
Zelfs een prettig kookboek dat heerlijke, super eenvoudige recepten presenteert met als hoofdingrediënt gans maar daar blijft het niet bij.
De gans, daar draait het om. Het boek geeft ook informatie over die lastige beesten, die aardige beesten.

Alles wat geschoten wordt moet ook opgegeten worden. Je gooit voedsel niet zomaar weg, daar is iedereen het toch wel over eens.
We hebben eind vorige eeuw iets niet goed gedaan. Natuurbeheer sloot de ogen voor de realiteit, emoties boven ratio, zo was het.
Zinvol beheer werd blind verzorgen. Overlast en schade van ganzen moesten we maar betalen en dat is uit de hand gelopen.
En nu zitten we met de gebakken peren, het is inmiddels probleem dat bijna onbeheersbaar is en de overheid moet echt in gaan grijpen.

In vijf jaar tijd zal de ganzenstand in de zomer, de ganzen die hier het hele jaar zijn, teruggebracht zijn met minstens 500.000 exemplaren.
Jagers en beheerders, die moeten de klus klaren. De gans is eerlijk, wild en duurzaam en heerlijk op het bord.
Amuses, lunchgerechten, tussendoortjes, slow food snacks en nog meer lekkers, makkelijke recepten voor heerlijke gerechten.
Een smakelijk boek van Donald Buijtendorp en Ed van de Schootbrugge.

Titel: Eerlijk, wild & duurzaam de gans opeten
Auteurs: Donald Buijtendorp & Ed van de Schootbrugge
Kenmerken: paperback, 160 pagina's, 236mmx158mm
ISBN: 9789081915618
Uitgeverij: Groen & Grijs Communicatie